Békés Iskola

A Kiskőrösi EGYMI Békés Iskola szeretne lenni

Március 29-én rendeztük...

 

Március 29-én rendeztük első „Békés Iskola”napunkat.Ennek keretében Viszmeg Judittartott előadást tanulóinknakaz internetezés veszélyeiről,amit ezúton is köszönünk.Osztálytermi program keretébena felsősök a „Vörös hajú fiú”, a kicsik „A kő, papír, olló” című filmet tekintették meg.

Ezekhez kapcsolódó, apedagógusok által összeállított totók segítségével ismerkedtek meg a gyerekek a konfliktusok szereplőivel, a változtatható szemlélettel. Sor került az osztályokáltal készített békezászlók és békés iskola logók bemutatására is. A program zárásaként az intézményünkbe járó gyermekek az udvaron formáztakflashmob módon békegalambot.

Ezt követően hirdette meg a Békítő Team a „Csendes ajtók” napját.  Erre azért volt szükség, mert tanóráról való kicsöngetést követően, a szünetre való sietésben gyakran előfordul, hogy „elfelejtődik” a kilincs használata és a becsapódó ajtók hangjától zengnek a folyosók. Az első programot jól teljesítő osztályok örülhetett sikerének, hiszenajtajukra kikerülhetett egy „Csendes ajtó vagyok” matrica, amelynek fennmaradására azóta is ügyelnek. Egy megkezdett út elején vagyunk, amelyen kéz a kézben indul el gyermek, szülő, pedagógus és mindenki, akikkel kapcsolatban állunk. Bízunk abban, hogy néhány év múlva közös erőfeszítéseinknek köszönhetően sokkal barátságosabb és békésebb lesz iskolánk környezete.


                                                                       Bódog Erika
                                                                       Békítő team tag