limuzin bérlés

Legénybúcsú? Lánybúcsú? Még mindig népszerű a limuzin bérlés

A bulizni vágyó fiatalok sok programlehetőség közül választhatnak, mégis az esküvő előtti utolsó nagy party alkalmával gyakran a limuzin bérlés mellett döntenek.

Mégis mire számíthatunk, ha limuzint bérlünk? Mennyivel kell előbb lefoglalni az autót? Mennyibe kerül? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A kínálat: kicsitől a nagyig


A limuzinos szolgáltatók kínálatában általában méret szerint 3-4 kategóriában találunk limuzinokat.

A legkisebbek a 8-9 személyes autók, típus szerint Lincoln Town Car és Chrysler 300 C amiket bérbe tudunk venni. Előbbiek általában régebbi modellek, a 2000-es évek elejéről, felújított állapotban, míg utóbbi – bár újabb típus, de 10 évnél ezek is idősebbek. Előnyük a nagyobbakkal szemben, hogy esetlegesen a kisebb utcákba is be tudnak hajtani, viszont belül szűkösebbek, alacsonyabbak, a maximum utasszám esetén akár picit kényelmetlenek is lehetnek.

Az egyel nagyobb méretek a 10-12 fős, valamint a 12-16 fős limuzinok. A típusok szerinti kínálat itt már bővebb, Lincoln Town Car Stretch változatban, Lincoln Navigator, Cadillac Escalade, Ford Excursion valamint Hummer limuzinok találhatók a magyar piacon. Színekben is elég tarka a paletta. Bérelhetünk fehéret, feketét, aranyszínűt és rózsaszínt is.

A legnagyobb kategóriába a nagy méretű Hummerek és party buszok vannak. Ezekben akár 30-40-50 fő is bulizhat együtt.

Mit lehet tudni az árakról?

Árak: mennyi az annyi


A bérleti díj kategóriák vagy autók szerint van meghatározva. Budapesti címek esetén, általánosságban nézve a limuzin bérlés 1 órára egy 8-9 fős limuzin esetén 30000 Ft-nál kezdődik, 10-12 főre nézve 35 000-40 000 Ft között már lehet találni limuzint, 13-16 főre viszont már inkább az 50-60 000 Ft-os ár a jellemző. A legnagyobbakért pedig akár 90-120 000 Ft-ot is elkérnek. Vidékre is van lehetőség kiállni, erre viszont 300-500 Ft közötti kilométer díjat szoktak felszámolni a bérleti díjon felül.

Érdemes lehet átnézni több szolgáltató kínálatát is, mert szoktak lenni akciók, valamint vannak, akik a további órákra pl. jelentős kedvezményt adnak.

Mire számíthatunk, mit kapunk a pénzünkért?

Jelenleg, a piacon lévő szolgáltatókról általánosságban elmondható, hogy jól karban tartják az autóikat, tehát szinte mindenhol tiszta, rendezett belső teret találunk. A luxus érzést tökéletesen átadó bőr ülések, beépített bárpult, belső led világítások, fények és hangtechnika alapfelszereltség ezekben a limuzinokban. Bizonyos szolgáltatók adnak pezsgőt és ásványvizet is az utazáshoz, máshol lehet hozni saját italokat is. Érdemes átnézni az adott szolgáltató ÁSZF-jét, hogy biztosan ne érjen meglepetés azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit tartalmaz az adott szolgáltatás.

Honnan indul az utazás? Házhoz is jönnek?

Azt azért tudni kell, hogy ez nem egy taxi szolgáltatás. Azonban, ha lehetőség van limuzinnal megközelíteni a kért címet, és ott félreállni úgy, hogy az a forgalmat ne akadályozza, akkor akár a házunk elé is rendelhetjük a limuzint. A legszebb fények és látnivalók azért a belvárosban vannak, tehát célszerű egy ehhez közel eső frekventált helyen összegyűlni, hogy az utazás ne egy külvárosi résszel teljen el.

Mennyivel érdemes előre foglalni?

A legnépszerűbb napok a péntek és szombat, ezeken belül is az esti időpontok. Ha ekkor szeretnénk igénybe venni a limuzint, akkor mindenképp néhány héttel előre érdemes lefoglalni. Az utolsó pillanatokban már sajnos limitáltak a lehetőségek és könnyen lehet, hogy nem találunk szabad autót.