Újra hódít a hetvenes évekből ismert bohém lakberendezési trend

A 70-es évek bohém stílusához nem szükséges bozontos szőnyegekkel, lávalámpával vagy geometrikus tapétával bíbelődni, egy kultikus babzsák fotel is megadja a modern lakásnak szükséges játékosságot.

A babzsákok többféle formában készülnek. Lehetnek bab alakúak, de háttámlás változatban is elérhetők, puffként is szolgálhatnak és lehet hengeres vagy kocka formájú is. Továbbá, mivel különböző színekben, mintázatokban, anyagokban és méretekben kaphatók, könnyen megtalálhatjuk azt, amelyik illik a lakás stílusához. További előnye, hogy rendkívül tartós és könnyen tisztítható. 

A babzsák fotelek számos színben kaphatók. A visszafogott árnyalatok formálisabb megjelenést biztosítanak, míg az élénkebb színek, int a citromsárga,  narancssárga, égszínkék, kiemelik a fotel eredendően játékos jellegét. A minimalista terekben a semleges fehér szín elvegyül a designban, egy merészebb szín viszont épp ellenkezőleg: fókuszt ad a helyiségnek. Érdemes azonban észben tartani, hogy egyedi megjelenésével a babzsák már önmagában is képes kiemelkedni a lakás más bútorai közül.

Attól függően, hogy otthonunk mely részében szeretnénk élvezni az előnyeit, a babzsák fotelt könnyedén lehet ide-oda rakosgatni. Ez azonban nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy fix helyet alakítsunk ki a számára, színben hozzá illő székkel, díszpárnával, állólámpával. A babzsákok általában alacsonyabbak, mint a többi bútor és nincs lábuk. Ezért ügyelni kell arra, hogy a szék körüli egyéb bútorok ideális magasságban legyenek, így a közelben lévő asztal is.  

Párosan szép az élet

Amikor babzsák fotelt vásárolunk nem kell egyetlen darabra korlátoznunk a mennyiséget. Sőt, érdemes párban venni őket, mert a családi, baráti beszélgetésekhez, filmezéshez jobb, ha a partnerünk egy magasságban van velünk. Ha egyszerre többet helyezünk a földre, az képes megváltoztatni a teljes szoba légkörét. Kényelmesebb, barátságosabb hangulatot kölcsönöz a térnek. Arra is érdemes figyelni, hogy a méret megfelelő legyen, ne foglalja el a fotel az egész szobát és ne zárjon el közlekedő útvonalat. 

A gyerekszobában többfunkciós oldalát is megmutatja a babzsák fotel. Köztudott, hogy a gyerekek szinte bármit képesek játékként használni. A polisztirol golyókkal töltött zsákban ugrálhatnak, belehuppanhatnak, bukfencezhetnek rajta, de párnacsatához is tökéletes. Az erős anyagnak és a stabil varrásnak köszönhetően nem kell attól tartani, hogy szétszakad, ugyanis sokkal erősebb, mint egy párna.