Aktuális eseményeink

Bázisintézményi program az EGYMI-ben

Január 22-én délután „Z generáció az iskolapadban, avagy élményszerű tanórák korszerű tanulásszervezéssel” címmel szakmai programon vehettek részt az érdeklődő pedagógusok.

A bevezető előadás, amelyet Viedner Mónika egységvezető és Schaffer István intézményvezető-helyettes tartott, generációs kérdésekkel foglalkozott. A hagyományos tekintélyelvű pedagógiával a jelen kor pedagógusa nem érhet el eredményeket a tanítási órán. Ennek oka, hogy a ma iskolájában egy másik generáció ül, akiknek egész más jellemzőik vannak, mint 20-30 évvel ezelőtt. Amennyiben a pedagógusként a tervező-szervező munkánk során figyelembe vesszük a fiatalabb generáció értékrendjét, beállítódásait, akkor nem csak a gyerekeknek, de önmaguknak is sikerélményt szerezhetünk.       

A program keretében korszerű tanulásszervezési gyakorlatát mutatta be Herczegné Koch Éva, aki a II. János Pál Katolikus Általános Iskola pedagógusa. Az általa alkalmazott kooperatív technikákról beszélt hangsúlyozva, hogy ezek az élményszerű tanulást biztosítják. Nagyon sok saját készítésű esztétikus eszközt mutatott be, amelyeket napi szinten alkalmaz pedagógiai gyakorlatában. Előadásából kiderült, hogy sok munka van az ilyen jellegű foglalkozások előkészítésével, de az eredmények és a sikerek által megtérül a befektetett energia.