Aktuális eseményeink

A mozgásfejlesztés korszerű eszközei

A mozgásfejlesztés korszerű eszközei az ITEM foglalkozáson

Tanévünk első ITEM foglalkozásának apropóját az eszközkölcsönző népszerűsítésére indított FOHÁSZ (Fejlessz Otthon Hatékonyan Átlag feletti Szintre) programunk adta.

Intézményünk 2013 óta forrásközpontként működik, ami azt jelenti, hogy ingyenesen kölcsönzünk fejlesztő játékokat és eszközöket, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. A korábbi TÁMOP 3.1.6 pályázatból kialakított eszközparkot a tavalyi év során bővítettük új, korszerű eszközökkel.  A kölcsönzés mellé sérülés specifikus gyógypedagógiai tanácsadást biztosítunk, valamint módszertani füzetek segítik az eszközök hatékony alkalmazásának elsajátítását.

A fejlesztő játékok és eszközök között a mozgásfejlesztést segítő eszközök nagy számban szerepelnek és óriási érdeklődésre tartanak számot. A szeptemberi ITEM foglalkozáson Eszenyiné Suba Ildikó konduktor és Czinkóczki Eszter szomatopedagógus mutatta be a pedagógiai gyakorlatában használt legújabb eszközöket. A bemutatóval egybekötött interaktív előadás lehetőséget adott a részt vevőknek arra, hogy az eszközöket használat közben is megfigyelhessék, ötleteket kapva a különböző felhasználási lehetőségekre. A mozgáskotta, az egyensúlyozó pálya, a többfunkciós mászóka, az érzékelő labda, a többfunkciós labda, a billenő rácshinta, az érzékelő ösvény, a masszírozó lépegető, a gördülő deszka, a különböző szivacselemek, a hullámpálya, a többfunkciós tornafal, az óriástölcsér, a bújócskacső, a pedalo és a tapintófal nemcsak megtekinthető, de azonnal kölcsönözhető is volt az érdeklődők számára.

Ezúton is köszönetet mondunk Eszenyiné Suba Ildikónak és Czinkóczki Eszternek!