Spirituális utazás Srí Lankára

A lelki békédet, az utadat, a helyedet, az életfeladatodat keresed, de nem találod, hiába próbáltál meditálni, kirándulni, jógázni? Akkor épp itt az ideje, hogy végre megtaláld! Vegyél részt egy csodálatos utazáson, csomagolj, és indulj el egy egzotikus országba, Sri Lankára.

Srí Lanka, a szigetország

Srí Lanka, korábbi nevén Ceylon az Indiai-óceán északi részén fekvő szigetország, azaz egyetlen országgal sem határos. Érdekes módon ennek ellenére itt sokféle nemzetiségű nép él, többségükben szingalézek, de tamilok, ceyloni mórok is megtalálhatók. A lakosság túlnyomó többsége buddhista, de hinduk, muszlimok és élnek ebben a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező országban, ahol keresztények is megtalálhatók.

Alapvetően mezőgazdasággal, ezen belül főleg rizs, cukornád, gyümölcs és fűszer termesztéssel foglalkoznak, de nem szabad megfeledkezni a híres gyöngyhalászatról és a turizmusról sem.

Látványosságok

Srí Lanka kiemelkedő az országok közül abban a tekintetben, hogy már nyolc helyszíne világörökségnek számít, és további két helyet szeretnének felvetetni.

Anurdhapura felkeresését nem szabad kihagyni, hiszen ez egy olyan szent hely, ami 1300 évig volt a fővárosa. Egy fügefának köszönheti létét, mely alatt Buddha megvilágosodott. Elmondhatjuk tehát, ez a buddhizmus bölcsője.

Polonnaruva is főváros volt, korábba itt volt az ideiglenes királyi rezidencia. Több fantasztikus műemléke van, például a ma is működő, de a 12. században épült kertöntöző rendszer. A Gal Vihára barlangtemplom már önmagában is különleges, de a 14 méter hosszú fekvő buddha szobor tovább növeli a vizuális élményt.

A kókuszpálmás tengerpartja is egyedülálló. Vízesésben gazdag ország, ugyanakkor a tengeri élővilág megtekintése is különleges látványt ígér.

Ha ellátogatunk ennek az országnak buddhista templomaiba, érezni fogjuk, hogy árad a falakból a misztikum, a bölcsesség, a megértés, Buddha szeretete a mai napig is.

Tarts velünk erre a felejthetetlen spirituálisra utazás Srí Lanka szigetére.