Régi bútorok felhasználása otthonunkban

Ha úgy döntünk, hogy otthon felújításba kezdünk, akkor megeshet, hogy a falfestés mellett egyes bútordarabokat is ki szeretnénk cserélni. Na de mit csináljunk a régi bútorral? Ha rendelkezünk elegendő hellyel otthonunkban, akkor egy plusz tároló szekrény mindig jól jön, de mi van, ha egy közepes méretű panellakásban lakunk, és nincs mit kezdeni a régi darabokkal?

Ezért mielőtt kidobnánk őket, lássuk hogyan is tudnánk felturbózni egyes elemeket. A végén az is lehet, hogy nem kell újat venni helyettük, mivel annyira megtetszik a magunk barkácsolta bútor.

Bútorátalakítás 1×1

  • Régi könyvespolc: elég lehet egy élénkebb színnel való friss átfestés és máris megszűnt a monoton szürke hangulat a nappaliban. Engedjük szabadra a fantáziánkat!
  • Szakadt kárpitos fotel: fessük át és húzassunk új (akár vicces mintájú) kárpitot rá, így adhatunk új életet egy antik darabnak, ami nemcsak jól mutat, de kényelmes is egyben.
  • Málló festékű ablakkeret : csiszolópapírral távolítsuk el a felszakadozó festéket, majd az így kapott csupasz rámát használhatjuk családi fotók kereteként. Ha jó állapotban meg van még az üveg is az ablakban, akkor fessük le fekete tábla festékkel, így egy üzenő falat kaphatunk.
  • 2 találó méretű deszkadarab + 2 létrafeljáró + 1 rúd = saját készítésű fogas. Először is, fessük át az elemeket, majd a deszkákat erősítsük csavarral a létra alsó fokaira cipőtartónak. A rudat pedig a legtetején tegyük keresztbe, ide vállfával akaszthatjuk a kabátokat, táskákat.
  • Pár faláda segítségével mutatós tároló polcot készíthetünk. A ládák állapotától és az ízlésünktől függően átfesthetjük, vagy akár természetes színben is hagyhatjuk őket.
  • Fa raklapból kávéasztal vagy teraszra alkalmas kisasztal készülhet. Fessük át a nekünk tetsző színre őket, és csavarjunk az aljukra kerekeket a könnyebb mozgatáshoz.
  • 2 régi fiókos komód + 1 furnérlemez = csinos íróasztal. Miután lecsiszoltuk és átfestettük a komódokat, a furnérlemezt vágjuk méretre, majd helyezzük el a szekrényeken keresztbe.