csőtörés szerelése

Nagyon sok oka lehet a csőtörésnek

Ha hirtelen azt vesszük észre, hogy gyanús foltok vannak a falon ott, ahol addig még nem volt, vagy hirtelen penészedés jelenik meg, dohos, büdös szagot érzünk, párásabb a levegő, akkor elképzelhető, hogy csőtörés, csőrepedés történt. Ezt több dolog is okozhatja.

Előfordulhat, hogy amikor felépítették az otthonunkat, nem figyeltek arra, hogy jó minőségű anyagokat építsenek be. Ez adódhat például pénzhiányból, nemtörődömségből, félre tájékoztatásból stb.

Ha nem mi voltunk az építtetők, akkor persze még azt sem tudhatjuk, hogy milyen vezetékek, csövek mennek a falakban, padló alatt, illetve a földben. A csőtörés egyik oka mindenképp a gyenge minőségű anyag, illetve a korrodálás lehet. Minden évben ezek jelentkeznek leggyakrabban, ami miatt a csőtörés javítása elkerülhetetlen.

Számos ok miatt jöhet elő a csőtörés

Az is elképzelhető, hogy szerelési hiba okozza a problémát. Ha a szerelő épp nem figyelt oda, amikor meg kellett volna húzni a csöveket összekötő bilincset, vagy az illesztést rontotta el, esetleg másféle szerelésnél zavarta meg valami, vagy valaki, máris megalapozta egy jövőbeni csőtörés lehetőségét.

Az időjárás is ludas lehet egy csőtörésben. Ha nem tartották be a szabvány mélységet a lerakásnál, akkor a hideg könnyen kárt tehet a csőben, és elpattanhat.

Mi magunk is nagyon könnyen okozhatjuk a csőtörést, ha elfelejtjük, vagy hanyagul végezzük a nyaralónk téliesítését, és a jég szétveti a csöveket.

Nem is gondolnánk, de ha rendszeresen nehéz járművek közlekednek az utcán, és megsüllyed a házunk, vagy a kerítés, ez is könnyen oka lehet a problémának. Emellett akár mi magunk is okozhatunk csőtörést, ha véletlenül belefúrunk, belevésünk a falba vagy a talajba ott, ahol a csövek mennek. Több év alatt a fák gyökerei is szétnyomhatják, kilyukaszthatják a vezetékeket.

Megoldás a bajban

Ha már megtörtént a baj, és bármely okból csőtörést szenvedtünk, akkor nem tehetünk mást, a legrövidebb időn belül szakemberhez kell fordulnunk. A Google hathatós segítséget tud nyújtani, hogy gyorsan találjuk valamilyen elérhetőséget egy vízvezeték szerelő szakemberhez, aki orvosolni tudja a problémát.

Először feltárja a hiba forrását, megtalálja a csőtörés helyét, majd ki is javítja azt. Ma már olyan szakembert is találhatunk az Internet segítségével, aki az esetleges bontást követően helyre is állítja az eredeti állapotot.

Ha még nem következett be a baj és nincs biztosításunk, akkor itt az idő arra, hogy megkössük. Csak ügyeljünk rá, hogy a csőtörést is beveszik a biztosítási események közé, így legalább anyagi segítséget kapunk, amikor bekövetkezik a legrosszabb.