Milyen tokok érhetőek el?

Ha már megvásároltunk egy csúcskategóriás Xiaomi okostelefonunkat, akkor mindenképp egy jó minőségű, márkahű, Xiaomi tok lehet hozzá a jó választás, ami kellően megvédi készülékünket a külső behatásoktól, hiszen ha leejtjük a készüléket, vagy a táskánkban sérül, nagyon sokat veszthetünk. Ma már egy okostelefon nemcsak telefon, olykor az irodánkat is helyettesítheti.

Milyen anyagból készült tokot vegyek

Első sorban a típusnak megfelelőt vásároljunk. Ez nem is kérdés. Ha több készülékre is passzolót választunk valamilyen névtelen gyártótól, az nem tud tökéletesen illeszkedni a mi készülékünkre, ezért a védelem sem lesz tökéletes.

Első körben meg kell határoznunk a tok anyagát. Legyen egy egyszerű, de nagyszerű szilikon, vagy plexi ami jól tapad, jól illeszkedik és sokszínű?

Vagy inkább egy vastagabb, biztonságosabb, ütésállóbb, amin még porvédő is van? – Tökéletes választás, ha inkább terepmunkán vagyunk, és a telefonunkat a nap 24 órájában nem az íróasztalon tartjuk. Egy képernyőt is védő üvegfóliát érdemes még rátetetni.

Műanyag tokot akkor válasszunk, ha már megállapodtunk, és nem akarjuk sűrűn cserélgetni. A műanyag tok jól védi a készüléket, de kissé merevebb, mint a szilikonból készült társai, nehezebben viseli, ha gyakran levesszük, majd vissza tesszük.

Választhatunk bőr, vagy műbőr tokot is, attól függően, hogy mennyire vagyunk empatikusak az állatok sorsával kapcsolatban.

Milyen típusú tokot vegyek

Nemcsak a Xiaomi telefonunk tokjának anyagát, de a formáját is kiválaszthatjuk.

Az úgy nevezett hátlap tokok a készülék hátát és oldalát védik, a képernyőt nem. Ha fóliát tetetünk készülékünkre, akkor tökéletes lesz így is a védelem. Fokozhatjuk a védelmet a Bumper tokokkal, melyeknél a tok éle megerősített.

A kinyitható, kihajtható tokoknak kétféle variációja létezik („könyvtok”, „flip” tok), a közös bennük, hogy a képernyőt is hatékonyan óvják.

Megfelelő védelmet adnak a zsákszerűen kialakított, úgy nevezett beledugós tokok is, amit akkor célszerű választanunk, ha készülékünket keveset használjuk, inkább a táskánkban tartjuk.

A 360 fokos tokok teljes és biztonságos védelmet biztosítanak, míg a sport tokokat rögzíthetjük a karra, vagy a lábunkra, így úgy lehet velünk a készülék, hogy nem zavar a mozgásban.