Készülj számfestővel és homokfestővel a Húsvétra!

Kreatív húsvét kicsit másképp – számfestőkkel és homokfestőkkel is készülhetünk az ünnepre!

A húsvét az egyik legkreatívabb ünnep, amikor a kicsik és a nagyok egyaránt szívesen készítenek különféle DIY, azaz do it yourself (csináld magad) dekorációkat. Csattognak az ollók, főnek a tojások, suhannak az ecsetek – mindenki szorgoskodik. Az alkotásnak azonban akadnak új vállfajai is, amelyek remekül bevethetőek a készülődéskor. Ezek a húsvéti számfestők és homokfestők.

Te hogyan szoktál a húsvétra készülni? Gondolom tojásokat festesz, barkafát díszítesz, ha pedig gyerekek is vannak a családban, akkor együtt hangolódtok az ünnepre: különféle foglalkoztatókkal, színezőkkel, cuki papírfigurákkal és egyéb kreatív tevékenységekkel.

Ez persze sok esetben kicsit macerás, hiszen először is ki kell találni, mit alkossatok, utána be kell szerezni a színes papírokat, a ragasztót, a festékeket, és még ki tudja mi mindent, aztán jön a vágás, illesztés, ragasztás, festés, annak reményében, hogy a végeredmény olyan lesz, mint amilyet vártok.

Számfestőkészlet a húsvéti készülődés jolly jokere

Nem mondjuk, hogy mindez nem jó módja az ünnepi készülődésnek, hiszen a kreatív tevékenységek számos pozitív hatással rendelkeznek, ám akad egy olyan alkotási forma, amely a fentiekhez képest sokkal egyszerűbb, ugyanakkor magában hordozza a hagyományos kézműves foglalkozások minden előnyét is: többek között fejleszti a kézügyességet, segít a koncentrációban és remek stresszűző.

A számfestő készletek remek alternatívái a hagyományos festészetnek, különlegességük pedig abban rejlik, hogy nem kell Picassonak lenni ahhoz, hogy egy valóban szép vászonképet alkossunk meg sajátkezűleg. Csak megrendeljük azt a képet, amely leginkább tetszik nekünk, és amint a futár kézbesítette a küldeményt, neki is állhatunk a festésnek.

Nem kell se festéket, se ecsetet vennünk, mert a szamfestobolt.hu csomagjai már tartalmaznak mindent, ami az alkotáshoz szükséges: az előrajzolt, felszámozott vásznat, a festékeket, az ecseteket, de még a kész kép felakasztásához szükséges kampókat is.

Mi lehetne jobb elfoglaltság a húsvét közeledtével, mint egy nyuszis, tojásos, virágos képet kifesteni? Ráadásul a gyerekekkel együtt is mókázhatunk, hiszen a számfestőbolt kínálatában sok-sok, kifejezetten gyerekeknek szánt képet is találhatunk – akár húsvéti témájút is. Minden óvodás imád színezni, festeni, a kicsiknek való számozott kifestők pedig garantálják, hogy valami igazán szépet tudjanak alkotni, amelyet utána büszkén kitehetnek a szobájuk falára.

Homokkal festeni? Lehetséges!

Egy másik szintén nagyon szórakoztató kreatív újdonság a húsvéti homokfestő. A homokképek kifejezetten a gyerekek számára ideálisak, egyrészt mert nincs olyan gyerek a világon, aki ne szeretne homokozni, homokkal játszani, másrészt pedig, mert rendkívül gyorsan és egyszerűen lehet vele igazán különleges képeket alkotni.


Itt nem kell mást tenni, csak az adott sablonról lehúzni egy részen a fóliát, amely alól előbukkan egy ragadós rész – tehát nem kell hozzá semmilyen ragasztót használni –, erre rászórni a kiválasztott színű homokot, leseperni a felesleget majd megismételni a kép egy másik részletével az egész folyamatot. Egyszerű, mégis nagyszerű módja annak, hogy a legkisebbek is megismerjék az alkotás örömét, valamint hogy a szép képet látva növekedjen az önbizalmuk.

A számfestőbolt a számozott kifestők mellett homoképeket is kínál a legkisebbek nagy örömére, ráadásul több húsvéti témájú kép közül válogathatunk. És ha valaki attól félne, hogy a homok túlságosan koszol a lakásban, annak azt ajánljuk, hogy az alkotás egy tálcán történjen, mert így egyetlen homokszem sem fogja a padló végezni.

Ha tetszettek az ötletek, és az ünnepi kreativitást szívesen egy egészen új dimenzióba helyeznéd, nézd meg a számfestőbolt húsvéti számfestőit, valamint homokképeit.

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt!