Elegáns lakásdekorációs ötlet otthonunkba

Nincs minden embernek olyan rajztehetsége, hogy szobájának falát szabad kézzel díszítse. Manapság azonban nincs is erre szükség, mivel otthoni dekorációs falmatricákkal ezt egyszerűen megtehetjük. Ezek a matricák több témában, az otthon bármely helyiségébe, vagy akár irodába is feltehetjük. Könnyedén beszerezhetők, jellemzőjük, hogy több színben elérhetők, UV állók, szinte bármekkora méretben elérhetők.

Öntapadós falmatrica

Vékony, műanyagból készült, egyik oldalán öntapadó réteggel ellátva. Felrakhatod falra, fára, üvegre, fémre. Anyaga UV álló, így ellenáll a nap sugarainak. Ez azt jelenti, hogy a matrica évekig ellenáll a nap sugárzásainak. Azonban nem érdemes ennek kitenni, ugyanis a környezetében lévő tárgyak már nem biztos ennyire ellenállók.

Falmatrica ötletek

Otthonunk bármely szegletében alkalmazható, konyhában, nappaliban, fürdőszobában, hálószobában is. Lehet személyre szóló, üdvözlő, állhat egy mintából, de akár betűkből is. Felhelyezheted a falra, bútorra, vagy akár az ablakra is. Csak a képzeleted szab határt.

Először azt kell eldöntenünk, hogy hova szeretnénk felhelyezni a falmatricát. Talán ez a legnehezebb. Nem könnyű eldönteni, hogy mit is szeretnénk pontosan, mi illik bele a mi elképzelésünkbe. Ez nem baj, a lakásunkról van szó. Itt éljük életünket, ráadásul szeretjük díszíteni.

Ha megtaláltuk a megfelelő matricát, már csak a színt és a méretet kell kiválasztanunk. Itt is meglehetősen gazdag a választék, ami nem is csoda, a falmatricát nem egy-két napra tervezi az ember. Ha nem találjuk meg a megfelelőt, nem kell kétségbe esni, ilyenkor érdemes az ügyfélszolgálathoz fordulni. Ők ismerik legjobban a matricákat, akár elrendezésben is tudnak segíteni.

Dekor matrica rendelés

Ezek az igazán egyedi lakásdekorációk egyre szélesebb körben elérhetők. Beszerezheted erre szakosodott webáruházakban, illetve üzlethelyiségekben is. A Jómatrica kínálatában rengeteg matrica közül választhatsz, különböző színekben és méretben elérhetők. Ügyfélszolgálaton keresztül egyedi matrica rendelésre is van lehetőség, vagy akár választhatsz külön témák szerint is. Futárszolgálattal néhány napon belül kézhez kapod a kész matricát.

A matricák három rétegben érkeznek:
● Hordozó: Ennek a gyártás, illetve szállításkor van szerepe. Erre tapad a matrica is.
● Matrica: Ez maga a dekoráció. Végül csak ez a réteg marad a falon
● Applikáló fólia: Áttetsző, egyik oldalán tapadó réteggel van ellátva. Felrakást könnyíti meg.

Falmatrica felrakása

Felrakáskor arra kell figyelni, hogy a felület sima, száraz, por- és zsírmentes legyen. Felrakása egyszerű, nem igényel szakembert. Kisebb méretű matricáknál el kell távolítani a hordozót, a matricát könnyedén feltehetjük a falra az áttetsző fóliával együtt. Simítást követően óvatosan eltávolíthatjuk az applikáló fóliát.

Nagyobb méretű matrica felrakását úgy kell elvégezni, hogy a matrica összes rétegét felhelyezzük a helyére. Középen maszkoló szalaggal rögzítjük. Az egyik oldalát felhajtva eltávolítjuk a hordozó réteget, majd óvatosan felsimítjuk a felső rétegeket a falra. Leválasszuk a maszkoló szalagot, majd a maradék réteget is felsimítjuk. Most már óvatosan levehetjük az applikáló fóliát. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a matrica ragasztó rétege még nem teljesen tapad a fal felületére, így a matrica apróbb részei még a fólián maradhatnak. Maximális tapadását körülbelül 2 nap múlva éri el.