Sport

Regionális Diákolimpiai Kispályás Labdarúgó Bajnokság

Érmes a Kiskőrösi EGYMI csapata
Ezüstérmet szerzett a Regionális Diákolimpiai Kispályás Labdarúgó Bajnokságon a Kiskőrösi EGYMI futball csapata.

2014. május 07-én, Makón került megrendezésre a Diákolimpiai Regionális Verseny. A Dél-Alföldi régió megyei fordulóin, az 1. és 2. helyezett csapatok kaptak lehetőséget, hogy összemérjék tudásukat a Szeged környéki városban.

Műfüves pályán, napsütéses időben játszott a régió 5 legjobb csapata: Dunavecse, Kiskőrös, Magyarbánhegyes, Makó és Szentes. A tét nem volt kicsi. Aki itt nyer, az mehet a Zánkai Diákolimpiai versenyre, május 22-25-ig, hogy az ország legjobb 8 csapatával mérkőzzön meg.

Sportszerű játékban, Dunavecse csapata egy hajszállal előzte meg a kiskőrösi diákokat. Harmadik Makó, negyedik Szentes s ötödik Magyarbánhegyes csapata lett. Gólkirály Sztojka Ferenc dunavecsei játékos, legjobb kapus Makó Roland makói sportoló, és a legjobb mezőnyjátékos címet Kolompár Dezső kiskőrösi tanuló kapta az edzők, és a játékvezetők egyöntetű véleménye alapján.

Igaz, hogy Dunavecse lett az első, de mégis Kiskőrös csapata utazhat Zánkára, mert a dunavecseiek néhány tagja Dániába utazik egy versenyre, s így csonka csapattal nem képviselhetik a Dél-Alföld régiót. Ezért, a második, jelen esetben a Kiskőrösi EGYMI csapata utazhat az országos megmérettetésre.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek!