Ökoiskola

Karácsonyi tea délelőtt

Budapest. Vörösmarty tér. Karácsonyi forgatag. Sokaknak ismerős életérzés. A levegőben forralt bor, fahéj és sült gesztenye illat. Ilyenkor mindenki lágyabb hangon beszélget, az esti város fényei barátságosan csillannak vissza az emberek szemében.

De mit tegyen az ember, ha egy kisváros ökoiskolájában is szeretné ezt a hangulatot megteremteni? A mi intézményünkben igazán meghitt módot találtunk az adventi időszak megünneplésére. Szükség volt hozzá karácsonyfára, meleg teára, karácsonyi dalokra és szorgos – lelkes gyermek és pedagógus kezekre.

Az elmúlt hetekben minden csoport és osztály újrahasznosított anyagokból varázsolt szebbnél – szebb öko – karácsonyfákat. A csodás alkotások ma is megtekinthetőek az iskola aulájában az ÖKO – fal tövében, de fotóikat megtalálhatod, kedves Olvasó, az öko - iskolai facebook oldalunkon is. (EGYMI kisÖKOs). Közösségünkhöz te is csatlakozhatsz egy kattintással, és követheted eseményeinket.

Advent negyedik hetére készültünk témához illő dalokkal is, melyekből minden osztály szavazatainak összesítésével kialakult az EGYMI karácsonyi slágerlistája.

December 17 - én pedig ismét projektnapra gyűlt össze intézményünk az aulában. Igazgató asszonyunk megnyitója és az öko – team vezetőjének eligazítása után a Harangvirág Óvoda Katica csoportosai segítségével képzeletbeli utazást tettünk Betlehembe, hogy tanúi lehessünk azoknak az eseményeknek, melyek a karácsonyt ihlették. A kedves és szívhez szóló műsor után minden csoport elhelyezkedett a számára kikészített asztalokhoz, ahol ökoiskolához méltó, újrahasznosított fenyőfadíszeket készítettünk. Az ádventi dallamokat hallgatva gyűltek a fán az aranyra festett diók, tobozok és parafa dugóból életre keltett angyalkák. A munkában kifáradt alkotók pedig finom, meleg teával csillapíthatták szomjukat.

A fenyőfa most újjászületve ragyog az aulában, őrzi sok – sok kistestvérkéjét, és együtt hirdetik ennek a különleges délelőttnek a csodáját. Mert mi más a karácsony, mint látogatás a csodák birodalmában. Miközben nem is varázslat történik, hanem az emberré lett Isten megengedi, hogy igazán emberek legyünk egymás számára.

Vidám, békés és kicsi ökológiai lábnyomú Ünnepeket kíván az ÖKO – team nevében,

Kutyifa Anikó