Ökoiskola

Karácsonyi tea délelőtt

Budapest. Vörösmarty tér. Karácsonyi forgatag. Sokaknak ismerős életérzés. A levegőben forralt bor, fahéj és sült gesztenye illat. Ilyenkor mindenki lágyabb hangon beszélget, az esti város fényei barátságosan csillannak vissza az emberek szemében.

Egy tökéletesen vidám ÖKO nap receptje- ÁLLATI NAP AZ EGYMIBEN

Mit is tegyen egy egész ökoiskolányi diáksereg, ha beköszönt az állatok világnapja, de az osztálytermekben csak néhány óriáscsiga, egy-két pók, a kiskertben pedig egy mocsári teknős lakik?

A Föld és méhek világnapja

Április 25- én szerdán, újabb projekt eseménnyel ünnepelt intézményünk. Ez alkalommal az április világnapokat összefűzve a Földünkkel és a méhekkel kapcsolatos tevékenységekbe kapcsolódhattak be a diákok.

Víz világnapi kihívás az EGYMI-ben

Az ÖKO team márciusi ökoiskolai feladatként, egy intézményi szintű kihívást hirdetett meg.

A NAGY ONLINE ÖKO SHOW - A BÉKÉS VIZEKÉRT

A februári ÖKO esemény ismét közös munkálkodásra és gondolkodásra hívta intézményünk diákjait. A cím arról árulkodik, hogy a Vizes élőhelyek világnapja alkalmából - hagyományainkhoz híven - az ÖKO team által meghirdetett programban megjelenik a békés iskola gondolata is.

Madár(ka)land - Januári ÖKO-nap az EGYMI-ben

2018. január 31-én került sor intézményünkben a címben nevezett projektnapra. Hagyományainkhoz híven a program részét alkották azok az előzetes feladatok, melyeknek célja mindig a ráhangolódás, a közös csoport- vagy osztálytevékenység.

Ökos karácsonyvárás az EGYMI-ben

December havi ökoiskolai programunk az ünnepre való ráhangolódást segítette.

Levelé(s)sz! ÖKO projektnap

2017. november 15-én ismét ÖKO témájú projektnapot tartott intézményünk.

Haletetés és sziklakertgondozás, mint ökoiskolai feladat a Kiskőrösi EGYMI-ben

Ebben a tanévben fő ökoiskolai célként tűztük ki, hogy a tanulóink szemléletmódjában hangsúlyosabb szerep kapjon a közvetlen élőhelyekre való odafigyelés, és az élőlények iránti gondoskodásért vállalt felelősség.

Barátaink az állatok-projektnap az EGYMI-ben

Mivel iskolánk Örökös ökoiskola, Schaffer István- igazgatóhelyettes köszöntése után, a csoportonként megválasztott öko felelősök hivatalos megbízatásával kezdődött az esemény.