Óvoda

Óvodai csoportjaink a 201-18. tanévben

Óvodánk 1985 óta működik, tanévenként kettő, – maximum 12 fős – vegyes életkorú csoporttal.
Óvodásaink: 3 -7 éves korúak, sajátos nevelési igényűek, a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság határozatával kerülhetnek hozzánk.
Egységet alkotunk az intézmény iskolájával, így biztosítjuk gyermekeink számára az egységes pedagógiai elveket, eljárásokat, módszereket.
A 2017-18 tanévben a Katica csoportba járóak nevelése a Lépésről lépésre program, a Felhő csoportba járók - figyelembe véve érintettségüket - autizmus-specifikus módszertan alapján történik.

A hímestojások meseprojekt 2017

Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatából „A hímestojások” című mesét választottuk a húsvét előtti időszakra. Kedves, a gyerekekhez közel álló kicsi állatgyerekek – bogarak, csigák - a szereplői, óvodásaink kedvenc mesefigurái, jól ismerik őket képeskönyvekből, mesefilmekből. A szövege egyszerű, érthető, mégis értékes, irodalmi. A történet mindannyiukhoz közel álló, hiszen ezek az állatgyerekek –fiúk és lányok - ugyanúgy izgatottan készülődnek a locsolkodásra, mint a mi gyerekeink.
A mese itt megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=B92kp4aCC-I

Létrácska meseprojekt 2017.

A feldolgozás időszaka: 2017.03.06 – 31.
A Létrácska egy orosz verses mese, amelyet azért választottunk, mert egyszerű, könnyen befogadható ismereteket közvetít, szereplői a gyerekekhez közel állnak, a mese interaktivitásra ösztönöz, a történet mozgalmas, jól eljátszható. (Itt elolvasható: http://mesemorzsa.blogspot.hu/2012_02_05_archive.html)

Itt a farsang áll a bál 2017.

A feldolgozás időszaka: 2017.01. 30 – 02.28.
Évek hagyománya már a csoportjainkban, hogy a február a farsangi készülődéssel telik. A projekt zárásaként egy nagyszabású családi napot tartunk a gyerekek és pedagógusok fellépésével, vetélkedőkkel, a projekt során elkészült játékok bemutatásával, zenével, tánccal, tombolával – erre a napra készülődünk a februári hetekben.

A kesztyű meseprojekt 2017.

Mesekosarunkba ismét egy gyerekekhez közel álló, érthető, igényes mesét kerestünk. Így esett a választásunk Varga B. Katalin: A kesztyű c. meséjére.
A feldolgozás időszaka: 2017.01.03-01.27.

Három fenyőfa meseprojekt 2016.

Ez az időszak mindig, minden gyerekcsoportban az ünnepvárás hangulatában zajlik. Mesekosarunkba most egy olyan mesét kerestünk, amely Mikulás – karácsony témájú, a gyerekek számára jól érthető a története, s annak külön örültünk, hogy a mesénknek erkölcsi mondanivalója, nevelő értéke is van.
A mese itt elolvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=tereza54&pid=34844&blog_cim=B.Rad%F3%20Lili:%20H%E1rom%20feny%F5fa

Az alma meseprojekt 2016.

2016 októberében Szutyejev – Az alma című meséjét választottuk a Katica csoport projekt témájául. Célunk a mese komplex, sokoldalú, tevékenységekbe ágyazott feldolgozása volt.

Répa mese a Katica csoportban 2016.09.12-10.14.

Ebben a nevelési évben az óvodai élet a mesék csodálatos világa köré szerveződik. Projektjeink során a mesetarisznyánkat olyan egyszerű és könnyen befogadható mesékkel rakjuk tele, amelyek témájukban, mondanivalójukban, képzeletvilágukban közel állnak az óvodásainkhoz. Első feldolgozandó mesénk a gyermekek által közkedvelt Répamese lett.
További fotók a linken:
https://goo.gl/photos/uxj11atWtSRFYHqh8

Egy csepp kék csepp óvodai projekt

A jó idő beköszöntével óvodásaink egyre inkább vágynak a szabadba. Igénylik, hogy rövidebb- hosszabb kirándulásokat, felfedezéseket tegyünk óvodán kívül is. A vízpart különlegesen vonzó világ, kint és bent is örömmel játszanak vizes játékokat, kísérleteznek a vízzel. Ennek ismeretében neveztük ki május hónapját „a kék vízcsepp hónapjának”, (bár a víz színtelen, mégis a kéket szoktuk hozzákapcsolni, így palettánkon az utolsó szín a kék lett).

Legyünk zöldek! - óvodai projekt

A 2016 április 4-től május 6-ig tartó öthetes projektünkben a színek sorába a természet hozta a következőt: április elején már javában zöldült a fű, levelesedtek a fák, bokrok, előbújtak a bogarak, madárdaltól volt hangos az udvarunk. A csatorna felől békák kuruttyolását hallottuk, a sziklakertünkben is ideje volt gazolni…. Csupa olyan dolog történt, amely arra hívta fel a figyelmünket, hogy a „zöld óvodásoknak” fontos dolgokkal kell foglalkozni ebben az időszakban. Tehát most a zöld nem csupán egy szín volt, hanem az a szín, amely a környezettudatosságunkat jelképezte.
A projektről képválogatás tekinthető meg a linken:
https://picasaweb.google.com/105089097756048623413/6290178701362869345
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | következő