Alsó tagozat

HÁT (Határon innen és túl) tehetségtábor Salgóbányán

A kiskőrösi EGYMI intézményében működő „Velünk Mozdulj” DSE NTP-TSZT-MPA-12 sikeres pályázatának köszönhetően 70 tehetséges tanuló, határon innen és túlról, vehetett részt 2013. november 6-9-ig Salgóbányán szaktáborban.

HÁT (Határon innen és túl) tehetségtábor Salgóbányán

A kiskőrösi EGYMI intézményében működő „Velünk Mozdulj” DSE NTP-TSZT-MPA-12 sikeres pályázatának köszönhetően 70 tehetséges tanuló, határon innen és túlról, vehetett részt 2013. november 6-9-ig Salgóbányán szaktáborban.  A program célja a tehetséges tanulóknak versenyzési, és bemutatkozási lehetőség biztosítása határon innen és túl. A projektben 6 csapat vett részt. Tornalja Gimnázium, Solosnica Redukacne Centrum, Dunavecse Duna Menti EGYMI, Csécse Általános Iskola, Salgótarján Illyés Gyuláné Speciális Általános Iskola és Szakiskola, valamint, Kiskőrös EGYMI.

Ezekben a napokban több tehetségterületen bizonyíthattak maguknak, egymásnak és edzőiknek a diákok. A kínálat, túrázás, bátorságpróba, hegymászás, atlétika, úszás, lovaglás, asztali foci, biliárd, ökölvívás és kispályás futball volt. Megismerkedhettek a résztvevők a Somoskői- és a Salgó vár történetével, az őket körülvevő természet szépségeivel, növény-és állatvilágával. Interaktív kérdezz-felelek keretében Petőfiről meglevő tudásukat, csillogtathatták meg. Hachbold Judit az Országos Női Ökölvívó Bajnokság 7. helyezettjének bemutatója keretében ökölvívásban is kipróbálhatták magukat a bátor jelentkezők.

A tanulókat kísérő edzők, pedagógusok is aktívan részt vettek párban és csoportban egyaránt a programokon.  A szakemberek mindkét este műhelymunkán vehettek részt. A téma a tehetséges tanulók fel-és megismerési lehetőségei, valamint a tehetségek által is jól használható stressz kezelési eljárások lehetséges módjai volt.

Az eseményen különböző típusú közintézményben tanuló, különböző országból érkező, különböző korosztályú, különböző nemű, különböző tehetségterületen kiemelkedő diákok dolgoztak együtt, egységben, egymást segítve, s ez tette igazán különlegessé és sikeressé ezt a programot.

Kiskőrös, 2013. 11. 20.

                                                                                  Bányásziné Lukács Margit

                                                                                „Velünk Mozdulj” DSE elnöke

- Képek -