Aktuális eseményeink

Szilveszteri időutazás az EGYMI-vel avagy egy különleges díjátadó ünnepség

Rendhagyó díjátadásnak lehetett tanúja a Szilveszter Társulat előadására érkező művészetkedvelő közönség december 31.-én.

A Kiskőrösi EGYMI Utazótanári intézményegysége „Lógj egy napot Kukorica Jancsival” címmel hirdetett esszéíró pályázatot az integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulók számára. A felhívás célja az volt, hogy bemutassa Kiskőrös kulturális, turisztikai és gazdasági értékeit Kukorica Jancsinak, aki időutazóként érkezik napjainkba.

Az alkotásokat Katymári Vanda író-költő, a Kiskegyed magazin riportere bírálta el. Értékelésében hangsúlyozta, fontosnak tartja a megosztott I. hely kiosztását, hiszen két igazán remek pályamunkával találkozott. Ez alapján a nyertesek Czár Zsófia és Nagy Zoltán a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói lettek.

A kivételes díjátadást Supka Éva, a Társulat vezetője koordinálta. Kiemelte, hogy  Zsófi az esszéjében riportszerűen, kedvesen, vidáman, a figyelmet végig fenntartva kalauzolja a városon Kukorica Jancsit. Az időutazó vendég nézőpontját nagy beleérző képességgel ábrázolja, mintha jól ismerné őt, és pontosan tudná, mivel járhatna a kedvében. Zoli igazi fiatalos hévvel vezeti a főhőst, akivel közben jó barátságba kerülnek. Remek érzékkel találta meg az egyensúlyt a kulturált beszédstílus, és a mai, laza, néhol pimaszul humoros nyelvhasználat határán.

A győztes esszéket a Szilveszter Társulat tagjai Csővári Zsombor és Szappanos Emese prezentálták a színházkedvelő nagyközönség számára.

Domonyi László Kiskőrös Város polgármestere a díjak átadásakor bíztatta a tanulókat az alkotó munkára és Petőfi Sándor költészetének, valamint a város értékeinek további megismerésére.

 

Ezúton mondunk hálás köszönetet Katymári Vandának, Supka Évának és a Szilveszter Társulat tagjainak!

A fotókért köszönet: Boda Zsuzsának!

Győztes pályamunkák:

- Czár Zsófia

- Nagy Zoltán

További Képek