Aktuális eseményeink

Látogatás a zuglói Szupervíziós Békítő Team-nél

Intézményünk 2016 óta elkötelezett a békés szemlélet iránt. Célunk a konfliktus mentesebb légkör kialakítása, iskolánk biztonságosabbá tétele, ahová jó járni, ahol lehet tanulni és tanítani, játszani és alkotni.

A zuglói Szupervíziós Békítő team a Békés Iskolák Program elindítását, adaptálását, a békítő szemlélet terjesztését, az elkötelezettek segítését vállalta fel az egész országban. Az ország minden pontjából érkeznek elkötelezett szakemberek, akik támogatást, szakmai segítséget kapnak a teamtől. Segítik az iskolákat, óvodákat a program bevezetésében.  A résztvevők minden hónapban találkoznak, és nagyon intenzív team munkában keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.

Ezen a szakmai műhelyen vett részt, 2018. január 27-én Schaffer István igazgatóhelyettes és Fazekasné Tatai Renáta a békéltető team irányítója. Bemutatták a Békés Iskolák program alkalmazását a Kiskőrösi EGYMI-ben.  Tájékoztatták a jelenlévőket az elindulás folyamatáról, a megvalósult programokról és a jövőbeni tervekről. A résztvevők és a team vezetők is elismerték a Kiskőrösi EGYMI gyakorlatát, köszönték, hogy erőt és motivációt kaptak saját munkájukhoz .

Ezt követően az intézményvezetők számára készülő vezetői modul összeállításán dolgozott a team.

A nap során még bemutatkozott a győri Örömhír Általános Iskola is, akik tapasztalataikat, nehézségeiket osztották meg a jelenlévőkkel.

Schmelowszky Ágoston, az ELTE Klinikai és Addiktológiai tanszékének tanára is részt vett a rendezvényen. Ő vállalta fel a Békítő képviseletét az ELTE –én, a program tudományos kutatásának irányítását.