Aktuális eseményeink

Generációs csatatér

Generációs csatatér az iskola?

Erre az aktuális és mindenkit foglalkoztató kérdésre adott választ Schaffer István intézményvezető-helyettes a decemberi ITEM foglalkozáson.

Részletes bemutatást engedett az egyes generációk – veteránok, baby’boomerek, „X”, „Y”, „Z” és alfa generációk – rejtelmeibe, sajátos jegyeibe. Felhívta a figyelmet a külföldi és a magyar generációs jellemzőket befolyásoló számos hatásra.

Az előadás kitért a generációs különbségekből  származó feszültségek okaira és tényezőire. Az előadás külön fókuszált arra, hogy a specifikus tanulási zavarok és a digitális kor jelenségei milyen kapcsolatban állnak.

Intézményvezető-helyettes úr útmutatást adott ahhoz, hogy a digitális pedagógusok és szülők hogyan tudnak leginkább illeszkedni a generációs problémákhoz. Javaslatokat tett a tekintetben, hogy hogyan tarthatjuk meg és motiválhatjuk a „Z” generációt. Ötleteket adott arra, hogy a pedagógus –szülő - gyermek együttműködésében melyek a kulcspontok és lehetőségek.

Napjainkban, a köznevelés egyik legégetőbb problémájának körüljárása a résztvevők véleménye szerint hiánypótló és rendkívül hasznos ismereteket nyújtó volt. Az érdeklődők kezdeményezték a téma prezentálását saját és más iskolák számára is.

Ezúton is köszönetet mondunk Schaffer István intézményvezető-helyettes úrnak!