Aktuális eseményeink

Egy táska mozgásfejlesztés

Márcuis ITEM műhelymunkák

Egy táska mozgásfejlesztés

 

Márciusi ITEM műhelymunkánk részt vevői az utazó szomatopedagógus szemszögéből ismerték meg a fejlesztő munka lehetőségeit, szépségeit, kihívásait.  Szomor Viktória szomatopedagógus prezentációja egyszerű, ismert eszközök újszerű alkalmazását, valamint saját fejlesztésű eszközök újragondolt változatát mutatta be.

Az érdeklődők számos olyan olcsó és egyszerűen kivitelezhető eszközt ismerhettek meg, amelyek a mozgáskoordináció, az egyensúlyfejlesztés, az orientációs készségek és a finommotorika mozgósítását teszik lehetővé.

Az előadás nagy értékét jelentette, hogy az eszközök szakszerű és hatékony alkalmazását videó filmek is bemutatták, amelyek az előadó saját gyakorlatában készültek.

A teljesség igénye nélkül, néhány bemutatott eszköz, amiből egy hátizsáknyi tornaeszköz összeállítható: tüskés kislabda, gólyaláb, Twister szőnyeg, tenyér és talpminták, babzsákok, ugráló kötél, gördeszka, csipeszelő, tükrös útvesztő, kézzel-lábbal számoló.

A pedagógusok külön tájékoztatást kaptak az EGYMI-ben működő Eszközkölcsönző szerepéről is, ahol a bemutatott fejlesztő eszközök nagy része megtalálható.  A sérülés specifikus játékok alkalmazását módszertani füzetek és szakmai tanácsadás segíti.

A kollégák visszajelzési alapján az online műhelymunka gyakorlatiassága, ötletessége, kreativitása miatt kiemelkedően hasznos volt.

Ezúton is köszönetet mondunk Szomor Viktória szomatopedagógusnak!