Aktuális eseményeink

Baj van a tanulással?!

A májusi Bázisintézményi ITEM műhelyfoglalkozás pedagógusoknak és szülőknek egyaránt segítséget kívánt nyújtani abban a tekintetben, hogy milyen formában támogatható az otthoni tanulás.

Viedner Mónika intézményegység-vezető prezentációjából kiderült, hogyan igazodhatnak a szülők a tanulási zavar következtében kialakult helyzethez, milyen formában tudják támogatni gyermeküket.

Külön kitért a tanulási-, a gondolkodási-, és a társas készségek/képességek családi körben történő fejlesztési lehetőségeire, kiemelve a stressz oldás jelentőségét.

Az érdeklődők hasznos tanácsokat kaphattak a házi feladatok sikeres elkészítéséhez, a tanulósarok és tanulóidő kijelöléséhez, az olvasás megszerettetéséhez. Tanulságos információkat szerezhettek arról, hogyan befolyásolja a digitalizáció a kisgyermekkori fejlődés egyes területeit, szakaszait.

Az előadás fókuszában azon szülők álltak, akiknek gyermeke a tanulási gyengeség, a tanulási zavar, vagy a tanulási akadályozottság miatt az iskolai követelmények teljesítésében segítségre szorulnak.

Az Utazótanári intézményegység továbbra is várja azon pedagógusok és szülők érdeklődését, akik a témában módszertani vagy egyéb segítséget várnak!