Aktuális eseményeink

Az ADHD másképp

ITEM előadás

Januári ITEM műhelymunkánk az ADHD ( Attention Deficit Hiperactivity Disorder - figyelemhiányos hiperaktivitás zavar) témáját járta körül. Meghívott előadónk Hajdú Ágnes az ADHD Magyarország Alapítvány alapítója volt, aki számos hasznos és értékes információ birtokába juttatta az érdeklődőket.

A diagnosztika kérdéseiben fontos tájékoztatást kaptak a pedagógusok. Az ADHD megállapítása szakemberek, pszichológusok, pszichiáterek, neurológusok kompetenciája, akik nagyon alapos vizsgálat után állapítják meg a diagnózist.

A részt vevők részletes bemutatást kaptak az ADHD tüneteiről, nemi megoszlásáról, biológiai hátteréről. Előadónk külön hangsúlyozta, hogy az ADHD-s gyerekek másképp dolgozzák fel az információt és ez az információfeldolgozási eltérés okozza a tüneteket.

A kezelés tekintetében Hajdú Ágnes több alternatívát is nyújtott, amelyek között gyógyszeres kezelés, terápiák, étrendi tanácsok is szerepeltek.

Szakmai vezető asszony konkrét ötleteket, javaslatokat tett mind a szülők, mind a pedagógusok számára, hogy az ADHD-s gyerekek viselkedését, magatartását megértsék és arra a legmegfelelőbb válaszokat adják.

Megismertette a jelenlévőket azzal a 9 pontból álló stratégiával, amely mindenki számára megfelelő iránytű lehet. Felajánlotta az ADHD Magyarország Alapítvány támogatását mind a pedagógusok, mind a szülők számára.

Ezúton is köszönetet mondunk Hajdú Ágnes szakmai vezetőnek!