Aktuális eseményeink

A klímaváltozás jelenségei

Faültetéssel a zöldebb jövőért!

A klímaváltozás jelenségeire reagálva Utazótanári Intézményegységünk „Zöld jövő” néven faültetési programot valósított meg. Az Intézményegység feladata, hogy az integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulók rehabilitációs célú ellátását megszervezze. Az intézményegység hitvallása, hogy ha az emberi tevékenység feltudja gyorsítani a klímaváltozást, akkor le is tudja lassítani azt. Ennek érdekében a Kiskőrösi Tankerület 11 integráló intézményében tölgy, fekete dió és fehér fűzfák kerültek elültetésre. A fákat a Szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium ajánlotta fel. Az ültetésben a szegedi tanulóknak, az integráló intézmények gyermekeinek szorgos kezei segédkeztek.

A „Zöld jövő” programban részt vevő intézmények: KT Bem József Általános Iskola Tabdi Általános Iskolája, KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolája, KT Bem József Általános Iskola Herpai Vilmos Általános Iskolája, Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája, KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola, KT Bem József Általános Iskola,Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Máhig József igazgató úrnak a felajánlott fákért és Sáfárné Csengődi Mariannak a program sikeres megvalósításáért!