Aktuális eseményeink

Modulzáró

Rendhagyó modulzáró...

Rendhagyó modulzáró vizsga az EGYMI-ben

 

A készségfejlesztő iskola 12. osztályos tanulóinak komoly feladatot jelentett felkészülni a május 28-i vizsgára, hiszen távoktatás keretében folyt az ismertek átadása. Jó alapot jelentett, hogy a digitális kompetenciák fejlesztése kiemelt pedagógiai feladatunk, így diákjainkkal már évek óta foglalkozunk digitális tananyagokkal. Amikor március 16-tól online oktatásra került a sor, az előzetes ismeretek bizony nagy hasznunkra váltak a megváltozott rendben. A gyerekek szívesen és örömmel végezték a LearningApps.org felületén összeállított feladatokat szülői támogatással. Ezek mellett természetesen sok gyakorlati feladatot is el kellett végezni, amelyben szintén a szülők nyújtottak nagy segítséget.

Az együttes munka eredményeként 12 hét alatt sikerült felkészülni a megmérettetésre. Tanulóink mosodai kisegítő és palántanevelő modulból adtak számot tudásukról.

A vizsga előkészítése a koronavírus járvány megelőzését célzó szabályok szigorú betartásával történt. A helyszínek berendezése mellet nagy hangsúlyt fektettünk a fertőtlenítésre.

 

A vizsgát Schaffer István intézményvezető-helyettes nyitotta meg, aki a résztvevők köszöntését követően ismertette a vizsgaszabályzatot és bemutatta a vizsgabizottság elnökét Péntekné Markotán Zsuzsannát.

 Három helyszínen vizsgáztak tanulóink. Az osztályteremben másfél méteres távolság szigorú betartásával történt az elméleti vizsga. A gyakorlati helyszíneken egyrészt a mosással, másrészt a palántázással kapcsolatos tudásukról adtak számot a tanulók. Ügyesen kezelték az automata mosógépet, bemutatták a kézi mosás folyamatát, vasaltak és ruhákat hajtogattak. Ültettek paradicsom palántát, bemutatták a kerti szerszámokat, végül a gyógy- és fűszernövényekről tanult ismereteiket is felidézték.

Minden tanuló sikeres modulzáró vizsgát tett. Öröm volt hallgatni a felkészült fiatalokat, akik számot adtak az évek során megszerzett tudásukról. Ezúton is köszönjük a szülőknek azt a támogatást, amelyet a rendkívüli helyzetben nyújtottak.

Egy jó hangulatú, eredményes vizsganapot töltöttünk el együtt.

Következő évben új modullal folytatják diákjaink a tanulmányaikat.