Aktuális eseményeink

„Gurulj a nyárba!” - tanévzáró témahét

Az intézményi hagyományokhoz híven június 3-6-ig tanévzáró témahéttel zárta az évet az EGYMI.

A nyárra való hangolódás központi gondolata most a biztonságos közlekedés volt.  A négy napos program keretében érdekes rendezvényeken vehettek részt az osztályok/csoportok. Ezek mellett pedig különböző feladatok teljesítésével kellett igazolni a közlekedés területén megszerzett tudást.

A témahét nyitónapján előadást hallgathattak a gyerekek a közlekedés történetéről. Kihirdetésre kerültek azok a feladatok, amelyeket a néhány napban teljesíteniük kellett. Ezek az alábbiak voltak:

1. Online TOTÓ kitöltése– közlekedési táblák felismerése

2. Barangolás hazánk térképén – útvonal tervezése egy a csoport által kihúzott városba és az ott látható nevezetességek felsorolása, erről plakát készítése

3. Újrahasznosított hulladékból közlekedési eszköz készítése különböző történelmi korok alapján

 

Ezt követően a közeli repülőtérre volt hivatalos mindenki, ahol egy nagyon látványos repülős bemutató részesei lehetettünk. Sok érdekes dolgot tanulhattunk az ott álló repülőgépek, sárkányrepülők működéséről. Vári Gyula műrepülő produkcióját látva pedig elhittük, hogy ő igazi világbajnok a kategóriájában.

A második nap a közlekedésé volt, hiszen szinte valamennyi gyermek kirándult. Az alsós osztályok a Soltvadkerten található Kalandparkba utaztak el, a felső tagozat és a készségfejlesztő iskola pedig MOZI látogatáson vett részt Soltvadkerten.

A szerdai nap a Diákönkormányzat szervezésében valósult meg. A DÖK közgyűlésen az osztályok képviselői fogalmazták meg észrevételeiket, kérdéseiket az iskolai élettel kapcsolatban. Ezt követően akadályversenyre került sor, ahol a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos állomásokon szerezhettek új ismereteket a résztvevők. Igazi Dutrákat csodálhattunk meg, ez mellett a kerékpáros ügyességi verseny és a trambulinon való ugrálás sem maradhatott el. Aki megéhezett az finom goffrit ehetett a tankonyhán.

Csütörtökön a témahét záró rendezvénye a Közúti Múzeumban zajlott, ahol Halápi Sándor kétszeres világbajnok, a velocipéd hazai királya tartott bemutatót a gyerekeknek. A nyár veszélyeire hívta fel a figyelmet előadásában Kuti Erika rendőr őrnagy. A múzeum kollektívája öt állomáson állított össze feladatokat. Kőből kövesutat kellett készítenie a diákoknak, a hosszúság mérés témakörét járták körbe különböző mérőeszközökkel (lépés, lánc, lépésszámláló szerkezet…). Rollerrel versenyeztek és akadálypályán mérték össze a tudásukat a tanulók. Kiskőrös város térképét kellett összerakniuk, majd a nevezetes épületeket elhelyezni a térképen. Az utolsó állomáson kresz táblák felismerése volt a feladat.  A délelőtt záró részében kerültek bemutatásra a tervezett útvonalak és nevezetességek, valamint az elkészített közlekedési eszközök. Végül kihirdetésre és díjazásra kerültek a TOTO eredmények is.

A programokban gazdag, jó hangulatú témahéten a gyermekek a pedagógusok együtt, játékosan szerezhettek ismereteket a közlekedésről. Reméljük, mindenki hasznát veszi a tanultaknak és szeptemberben, testben és lélekben épen és egészségesen kezdheti majd az új tanévet.

                                                             Békítő Team