Aktuális eseményeink

„Élvonalban”

avagy egy rendhagyó online rajzpályázat sikere

Intézményünk Utazótanári egysége rajzpályázatot hirdetett „Élvonalban” címmel. A kezdeményezés célja az volt, hogy az egészégügyben dolgozók munkáját elismerjük és támogassuk. A rajzversennyel kiemelten a Kiskunhalasi Semmelweis kórház dolgozóinak szerettünk volna köszönetet mondani a járványügyi helyzetben kialakult példaértékű helytállásért.

Felhívásunk minden korosztályt megérintett, hiszen 4 éves kortól- 18 éves korig számos szebbnél szebb alkotás érkezett. A rajzokon a kórházi élet mindennapjai mellett a koronavírussal kapcsolatos érzések, gondolatok és a hála egyaránt megjelentek. Büszkén és izgatottan vittük a közel a 260 rajzról készült fotót a Kiskunhalasi kórházba, ahol a dolgozók nagy örömmel fogadták és értékelték a gyermekmunkákat.

Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek:

3-10 évesek:

  1. helyezett: Huber Anna Bianka
  2. helyezett: Petes Jázmin
  3. helyezett: Bóka Bence

11-18 évesek:

  1. helyezett: Koller Hanna
  2. helyezett: Kovács Emese
  3. helyezett: Király Réka

Különdíjak:

Legjobb vírusábrázolás: Toldi Rebeka

Legjobb mentőábrázolás: Suba Dániel

Legjobb kórházábrázolás: Nikli Nimród

Legfiatalabb versenyző: Sztakó Szonja

Legangyalibb kép: Kecskeméti Kata

Legjobb grafika: Huszárik Máté

Ápolási igazgatás különdíja: Madaras Máté

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani és gratulálni minden pályamunkát beküldőnek, hiszen alkotásaik nagy örömet, szívet melengető perceket okoztak a kórház dolgozóinak!

Köszönettel tartozunk azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik a rajzokat fotózták és számunkra továbbították!

Pályázati munkák az alábbi településekről érkeztek:

Kiskunhalas, Kiskőrös, Kecskemét, Kalocsa, Hajós, Balotaszállás, Bácsalmás, Soltszentimre, Bácsborsód, Baja, Jászszentlászló, Jánoshalma, Lakitelek, Gara, Csengőd, Dusnok, Dunaegyháza, Fülöpszállás, Kecel, Izsák, Borota, Rém, Vaskút, Anglia.

Az Utazótanári Intézményegység vezérelvei között a tehetséggondozás és a társadalmi érzékenyítés kiemelten szerepel. A rajzverseny lehetőséget adott mindkettő megvalósítására: a kis művészek által készített alkotásokon jól megragadható, mennyire összetett a kórházi munka, mennyire fontos, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik nap mint nap az Élvonalban dolgoznak.

 Rajz.pptx